Dėl vykdomų darbų, adresu Partizanų g. 192

2023-04-06 Atnaujinta: 2023-04-06
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Informuojame gyventojus, kad Kauno sporto mokyklos „Gaja“ stadione, adresu Partizanų g. 192, yra pradėti medžių pjovimo darbai, siekiant sutvarkyti apleistų, menkaverčių ir pavojingų želdinių zoną.

Apie 1,3 hektaro ploto teritorijoje auga blindės, uosialapiai klevai, drebulės, kiti vaismedžiai, čia gausu apaugusių, suvešėjusių krūmų, stovinčių, nuvirtusių sausuolių, po stichinių nelaimių nulaužtų bei nudžiūvusių, išverstų ir sužalotų vaismedžių stiebų bei krūmų. Šis stadionas, esantis adresu Partizanų g. 192, yra skirtas vykdyti vaikų ir jaunimo sportinio ugdymo veiklas, aukšto meistriškumo sporto renginius bei kitas sportą bei fizinį aktyvumą skatinančias veiklas, todėl pažeisti, džiūstantys medžiai ir krūmai yra nesaugūs aikštyno lankytojams, teršia gyvenamosios aplinkos ekologinę būklę ir kuria ligų ar kenkėjų masinio dauginimosi židinius. Vietos gyventojai taip pat puikiai žino, kad iki šiol šioje apleistos augmenijos teritorijoje ypač patrauklu vartoti svaiginančius gėrimus bei psichotropines medžiagas, kurti laužavietes, apsistoti nakvynei, teršti aplinką įvairiomis atliekomis, o taip siejama netvarka ir pavojus sportuojantiems vaikams, aplinkiniams gyventojams ir kitiems vietos bendruomenės nariams.

Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta, priimtas sprendimas išmiškinti nurodytą teritoriją, užtikrinant aikštyne tinkamą aplinkos sanitarijos būklę ir vizualiai sutvarkytą urbanistinę aplinką, visuomenės kokybiško gyvenimo sąlygas ir visos bendruomenės saugumą, užkertant kelią nusikaltimų ir kitų grėsmę bei pavojų galinčių kelti įvykių atsiradimui.

Medžių pjovimo darbai vykdomi vadovaujantis Lietuvos Respublikos želdynų įstatymu, Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2008 m. kovo 12 d. nutarimu Nr. 206 „Dėl kriterijų, kuriuos atitinkantys medžiai ir krūmai priskiriami saugotiniems želdiniams” ir Aplinkos apsaugos departamento rekomendacijomis bei Kauno miesto savivaldybės tarybos 2014 m. lapkričio 6 d. sprendimu Nr. T-559 patvirtintomis Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklėmis.

Remiantis nurodytų teisės aktų reikalavimais, buvo apžiūrėti teritorijoje esantys medžiai, tarp kurių – nei vieno saugotino medžio, o prieš pjovimo darbus su ornitologų draugijos atstovais įvykdyta apžiūra, kurios metu nebuvo rasta perinčių paukščių ar jų lizdų. Įvertinus šias aplinkybes ir suderinus faktinę informaciją su Aplinkos apsaugos departamentu bei kitomis atsakingomis institucijomis, pradėti medžių pjovimo darbai, kuriuos atlieka UAB „Aplinkos darbai“. Paslaugos teikėjas preliminariai iki 2023 m. balandžio 15 d. atliks pilną nurodytos teritorijos augmenijos valymą – išpjovimą, surinkimą ir išvežimą, laikantis šią veiklą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų.

Gavus vietos gyventojų susidomėjimą dėl tolimesnių teritorijos plėtros planų, informuojame, kad šiame etape medžių pjovimo darbų tikslas yra tik sutvarkyti apleistų, menkaverčių ir pavojingų želdinių zoną. Vėlesniuose etapuose šioje teritorijoje gali atsirasti dirbtinė danga, skirta sportinei veiklai vykdyti, tačiau jokios statybos nupjautų medžių vietoje nėra planuojamos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content