Lietuvos jaunių ir jaunimo fechtavimo čempionate mūsų sportininkų medalių gausa

2023-01-31 Atnaujinta: 2023-01-31
Kauno sporto mokykla „GAJA“

2023 m. paskutinį Sausio savaitgalį Vilniuje, Lietuvos jaunių ir jaunimo amžiaus grupių atstovai kovėsi dėl čempionų titulų. Per šimtą fechtuotojų iš visos Lietuvos sutraukusios varžybos padovanojo puikių emocijų ir nuostabių kovų.

Šeštadienį jaunių merginų Lietuvos čempione tapo kaunietė Kamila Jonynaitė, varžybų favorite buvusi jau po pogrupių etapo. Grupėje įveikusi visas varžoves, atkrintamosiose nesunkiai nukeliavo iki finalo, kuriame nugalėjo 15:8. Antrąją vietą ir sidabro medalį laimėjo Sofija Zavjalova, be pralaimėjimų kovojusi iki lemtingos dvikovos. Bronzos medalius laimėjo taip pat mūsų atstovės Liepa Osipauskaitė pradėjusi atkrintamąsias iš 6-os reitingo vietos ir Beatričė Žilionytė startavusi iš 12-os reitingo pozicijos. Iš viso varžybose dalyvavo 27 fechtuotojos.

Jaunių vaikinų Lietuvos čempiono titulą laimėjo Mindaugas Sipavičius. Pogrupius užbaigęs su dviem pralaimėjimais iš šešių ir startavęs iš 5-os reitingo vietos, kovose iki 15 dūrių, varžovams nepaliko jokių šansų. Sidabro medalį laimėjo Benas Šimkevičius, finale 15:10 pralaimėjęs varžybų čempionui. Bronzos medalius laimėjo varžybų favoritu buvęs Rytis Rauktys, kurį pusfinalyje sustabdė M. Sipavičius ir Ignas Radzevičius, atkrintamąsias pradėjęs iš 3-ios pozicijos. Iš viso dalyvavo 20 sportininkų. Visi ant nugalėtojų podiumo lipę sportininkai atstovauja mūsų mokyklą.

Sekmadienį jaunimo amžiaus kategorijos, merginų grupės Lietuvos čempione tapo Lurdė Grabovskytė. Pogrupyje pralaimėjusi vieną kovą ir gavusi 3-ią reitingo numerį, atkrintamosiose nesunkiai įveikė visas varžoves ir pasipuošė aukso medaliu. Sidabrą ir antrąją vietą laimėjo Karina Prokopovič, iki finalo nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio. Bronzos medalius iškovojo Aušrinė Šimkutė, turėjusi 2-ą varžybų reitingo numerį ir Liepa Osipauskaitė, startavusi iš 5-osios pozicijos. Iš viso dalyvavo 29 sportininkės.

Jaunimo vaikinų grupės Lietuvos čempionu tapo Demjanas Filonas, šį sezoną laimėjęs ir visus tris Lietuvos jaunimo taurės etapus. Pogrupyje laimėjęs tris kovas iš šešių, atkrintamąsias pradėjo tik iš 10-osios reitingo vietos. Vieną po kito įveikęs visus varžovus pasipuošė aukso medaliu. Sidabrą laimėjo Danielis Sosna, pralaimėjęs vieną dvikovą pogrupių etape. Bronzos medalį laimėjo mūsų atstovas Matas Medišauskas, iki pusfinalių kovojęs be pralaimėjimų. Iš viso dalyvavo 20 fechtuotojų.

Info: Fechtavimas.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content