Klaudija Tvaronavičiūtė įspūdingoje tekvondo kovoje palaužė Ispanijos žvaigždę

2022-10-24 Atnaujinta: 2022-10-24
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Mančesteryje vykstančiame „Grand Prix“ turnyre pajėgiausia Lietuvos tekvondo sportininkė Klaudija Tvaronavičiūtė įspūdingoje kovoje palaužė Ispanijos žvaigždę Martą Calvo Gomez. Tiesa, jau kitoje kovoje aštunfinalyje SM „Gaja“ atstovei teko pripažinti Lenkijos superžvaigždės Patrycjos Adamkiewicz pranašumą.

Į „Grand Prix“ serijos turnyrus kviečiami tik geriausi kovotojai – kiekvienoje svorio kategorijoje vardinius kvietimus gauna po 32 sportininkus. Tokį kvietimą į prestižines varžybas iš organizatorių gavo ir svorio kategorijoje iki 57 kg kovojanti trenerio Aurimo Masio auklėtinė.

Nepraleido nė vieno smūgio

Burtai šešioliktfinalyje nebuvo labai palankūs – jau šešioliktfinalyje teko kautis su ispane M.Calvo Gomez, kuri šiose varžybose pagal reitingą buvo dešimta. Tuo tarpu K.Tvaronavičiūtės reitingas buvo 23. Patyrusi 26 metų ispanė yra iškovojusi pasaulio vicečempionės, Europos jaunimo iki 21 metų čempionės titulą, laimėjusi 16 „Open“ serijos turnyrų. Šiemet ispanė irgi demonstravo įspūdingą formą – laimėjo „Sweden Open“ turnyrą, o „Polish Open“ pelnė sidabro medalį. Dvikovos pradžioje K.Tvaronavičiūtė kovojo atsargiai ir laukė varžovės klaidos. Pirmame raunde nė vienai sportininkei nepavyko pelnyti taško, todėl jo laimėtoją turėjo paskelbti teisėjai. 2 arbitrai buvo palankesni M.Calvo Gomez, o trečiasis pergalę norėjo skirti lietuvei.

Teisėjų sprendimu pirmąjį raundą laimėjusi ispanė tapo dar atsargesnė, bet Klaudijai vis dėlto pavyko tiksliu kojos smūgiu pelnyti 2 taškus ir laimėti raundą. Lemiamame raunde lietuvė spaudė varžovę, o galiausiai turėtą pranašumą įtvirtino taškais – koja palietė galvą ir pelnė 3 taškus. Trenerio A.Masio auklėtinė pergalę iškovojo nepraleidusi nė vieno varžovės smūgio.

Pasidžiaugė gerėjančia forma

„Smagu, kad „Grand Prix“ turnyre pavyko nugalėti labai pajėgią tituluotą varžovę iš Ispanijos. Šis turnyras buvo geras jėgų patikrinimas prieš lapkritį Meksikoje vyksiantį pasaulio čempionatą. Klaudijos sportinė forma kyla, todėl pasaulio čempionate tikimės gero rezultato,“ – kalbėjo treneris A.Masys.

Jeigu manote, jog jūsų ar jūsų pažįstamų atžalos norėtų save išmėginti tekvondo sporto šakoje – mūsų treneriai mielai pakvies išmėginti save treniruotėse bei pasistengs, jog vaikams patiktų šis sportas.

Norėdami pasikonsultuoti dėl užsiėmimų laiko galite susisiekti šiais kontaktais:

Algimantas Dambrauskas +370 652 03055; algimantas.dambrauskas@smgaja.lt arba bendruoju el. paštu info@smgaja.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content