E.Skurdelis ir J.Jazevičius tapo Šociko turnyro nugalėtojais

2022-04-05 Atnaujinta: 2022-04-05
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Kaune 26-us metus iš eilės vyko legendinio Lietuvos boksininko Algirdo Šociko tarptautinis turnyras. Jame kovojo beveik 70 boksininkų iš 9 valstybių. Buvo išdalinta trylika medalių komplektų – vienuolikoje vyrų ir dvejose moterų svorio kategorijose.

Lietuvos boksininkai šiame turnyre iškovojo du aukso medalius, abu – Kauno sporto mokyklos “Gaja” atstovai.

Net devintą kartą A. Šociko turnyro nugalėtoju tapo Edgaras Skurdelis (tren. V. Bružas). Tai rekordinis pasiekimas per visą turnyro istoriją. Svorio kategorijos iki 60 kg finale E. Skurdelis vieningu teisėjų sprendimu taškais 5:0 nugalėjo armėną Žoržiką Marutyaną.

„Prieš kovas stengiuosi negalvoti apie tai, kiek kartų jau esu laimėjęs turnyrą. Visą laiką labai atsakingai ruošiuosi Šociko turnyrui, nes tai didžiausias turnyras Lietuvoje. Čia susirenka daug artimųjų, pažįstamų ir nenoriu nuvilti nei savęs, nei jų. Todėl koncentracija visada būna šimtaprocentinė nesvarbu, kas yra varžovas ir koks turnyro etapas. Šociko turnyras vyksta artėjant Europos čempionatui, todėl sportinė forma jau gan gera. Vėliau dar vyks treniruočių stovyklos Armėnijoje ir Italijoje, bet varžybose iki Europos čempionato jau nedalyvausiu“, – sakė nuo 2013 metų A. Šociko turnyre nepralaimintis 29-erių metų E. Skurdelis, kuriam buvo įteiktas ir techniškiausio turnyro boksininko prizas.

Įspūdinga dvikova vyko supersunkiasvorių finale. Svorio kategorijoje virš 92 kg Jonas Jazevičius (tren. V. Bružas) susitiko su čeku Martinu Pincu. Audringai žiūrovų palaikomas J. Jazevičius antrame raunde dukart pasiuntė varžovą į nokdauną ir trečiame raunde tęsė galingų smūgių seriją. Tačiau varžovas atsilaikė iki finalinio gongo. J. Jazevičius laimėjo vieningu teisėjų sprendimu taškais 5:0.

„Mano visas pergales lemia mano charakteris, užsispyrimas eiti į priekį ir noras nugalėti. Finale iš varžovo tikėjausi daugiau netikėtumų, bet jis man buvo parankus ir finale gal net buvo šiek tiek lengviau laimėti negu pusfinalyje. Psichologiškai buvo lengviau nusiteikti, nes prieš šį varžovą jau anksčiau esu laimėjęs. Labai daug energijos suteikė neįtikėtinas žiūrovų palaikymas. Noriu padėkoti visiems sirgaliams, kurie mane taip emocingai palaikė“, – sakė antrą kartą karjeroje A. Šociko turnyro čempionu tapęs J. Jazevičius.

Sidabro medalius A. Šociko turnyre iškovojo:

Augustina Markelionytė (75 kg) – tren. M. Palionis;

Gabrielė Stonkutė (81 kg) – tren. V. Bružas;

Nedas Gudomskas (67 kg) – tren. V. Bičiulaitis;

Tomas Olberkis (92 kg) – tren. V. Bružas.

Bronza atiteko:

Laimonui Raibikiui (67 kg) – tren. V. Bružas;

Gelmiui Adomkevičiui (86 kg) – tren. V. Bičiulaitis;

Augustui Garmui (86 kg) – tren. V. Bičiulaitis;

Simonui Urbonavičiui (92 kg) – tren. M. Palionis;

Algirdui Baniuliui (+92 kg) – tren. V. Bružas.

Sveikiname boksinininkus ir jų trenerius!

Parengta pagal Lietuvos bokso federacijos informaciją.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content