Matas Medišauskas – 26-as Europos jaunių fechtavimo čempionate

2022-03-08 Atnaujinta: 2022-03-08
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Vasario 26 d. – Kovo 6 d. Serbijoje vyko Europos jaunių ir jaunimo fechtavimo čempionatas, kuriame kovėsi 13 Lietuvos fechtuotojų, 4 iš jų – mūsų sporto mokyklos atstovai. Tai: Monika Narbutaitė, Kamila Jonynaitė, Matas Medišauskas ir Mindaugas Sipavičius (sportininkų trenerė – R. Ažukienė).

Geriausiai iš lietuvaičių sekėsi jaunių vaikinų špagos rungtyje kovojusiam Matui Medišauskui. Pogrupyje laimėjęs 4 kovas iš 6, jis iš karto pateko tarp 64 geriausiųjų. Dėl patekimo į 32-tuką įveikė Bulgarijos atstovą 15:12. Tačiau kovoje dėl patekimo į 16-tuką Prancūzijos fechtuotojas buvo pranašesnis – Matas pralaimėjo rezultatu 15:5 ir galutinėje įskaitoje užėmė 26 vietą iš 111 dalyvių. 

Mindaugas Sipavičius pogrupyje laimėjęs 4 kovas iš 6, pateko į 64-tuką, bet dėl patekimo tarp 32 geriausių pralaimėjo Prancūzijos atstovui 15:10 ir galutinėje įskaitoje užėmė 45 vietą. 

Jaunių merginų špagos grupėje Kamila Jonynaitė  pateko į antrąjį atkrintamųjų ratą, kuriame kovojo dėl vietos tarp 32 geriausiųjų. Pirmoji kova buvo lemtinga. Kamila turėjo pripažinti lenkės pranašumą 15:10 ir užėmė 51 vietą tarp 99 sportininkių. Monikai Narbutaitei pogrupyje nepavyko įveikti nei vienos priešininkės, galutinėje įskaitoje užimta 95 vieta.

Komandinėse varžybose lietuvės (Anastasija Pylinova, Karina Prokopovič, Monika Narbutaitė, Kamila Jonynaitė) užėmė 17 vietą tarp 23 komandų.

Taip pat kovo 5-6 dienomis Budapešte vyko suaugusiųjų Grand Prix taurės etapas, kuriame dalyvavusi mūsų sporto mokyklos sportininkė ir trenerė Viktė Ažukaitė  užėmė 141 vietą 210 fechtuotojų.

Parengta pagal: www.fechtavimas.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content