Gabrielė Stonkutė iškovojo Europos jaunimo bokso čempionato bronzą

2022-03-24 Atnaujinta: 2022-03-24
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Kovo 13-23 d. Kroatijos mieste Poreče vyko Europos jaunimo iki 22 metų bokso čempionatas, kuriame kovojo 319 dalyvių – 216 boksininkų ir 103 boksininkės. Čempionate buvo išdalinta 25 medalių komplektai – 13 vaikinų ir 12 merginų svorio kategorijų.

Senojo žemyno pirmenybėse dalyvavo 39 šalių rinktinės: Albanijos, Anglijos, Armėnijos, Austrijos, Azerbaidžano, Belgijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Italijos, Islandijos, Ispanijos, Izraelio, Juodkalnijos, Kosovo, Kroatijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Moldovos, Nyderlandų, Prancūzijos, Rumunijos, Sakartvelo, Serbijos, Suomijos, Slovakijos, Slovėnijos, Škotijos, Švedijos, Šveicarijos, Turkijos, Ukrainos, Vengrijos, Velso ir Vokietijos.

Lietuvos rinktinei Europos čempionate atstovavo 7 boksininkai, 5 iš jų –  Kauno sporto mokyklos „Gaja“ auklėtiniai: Aras Dūdėnas, Andriejus Lavrenovas, Gabrielė Stonkutė, Erikas Laurikietis ir Nedas Gudomskas.

Praėjusių metų Europos jaunimo iki 22 metų vicečempionė Gabrielė Stonkutė (tren. V. Bružas) svorio kategorijos iki 81 kg pusfinalyje susitiko su rumune Maria Alexandra Petču. Po pirmo raundo trys iš penkių teisėjų įžvelgė lietuvės pranašumą 10:9. Antrame raunde G. Stonkute pasiuntė varžovę į nokdauną ir jau keturi teisėjai 10:9 pergalę raunde skyrė lietuvei, tuo tarpu teisėjas iš Vengrijos 10:9 taškus skyrė rumunės naudai. Trečiame raunde du teisėjai buvo lietuvės, trys teisėjai – rumunės pusėje. Susumavus rezultatus, teisėjai iš Anglijos ir Kosovo pergalę skyrė G. Stonkutei 30:27, tuo tarpu teisėjai iš Vengrijos, Ukrainos ir Azerbaidžano, pergalę skyrė A. Petču 29:28. Pergalė taškais 3:2 atiteko rumunei. Dėl šio teisėjų sprendimo Lietuvos bokso federacija pateikė oficialų protestą Tarptautinei bokso asociacijai IBA bei Europos bokso konfederacijai EUBC. Gabrielei Stonkutei atiteko bronzos medalis.

Svorio kategorijoje iki 86 kg Aras Dūdėnas (tren. V. Bičiulaitis) po labai atkaklios ir permainingos pirmosios kovos įveikė bulgarą Mario Mitevą. Antro raundo pradžioje A. Dūdėnui buvo atimtas taškas už smūgį atvira pirštine. Trečiame raunde A. Dūdėnas pasiuntė varžovą į nokdauną ir teisėjų taškai po trijų raundų pasiskirstė po lygiai. Pergalė mažaisiais taškais 3:2 atiteko lietuviui. Ketvirtfinalyje A. Dūdėnas  0:5 pralaimėjo Izraelio atstovui Yanui Zakui ir likęs per žingsnį nuo medalio užėmė 5 vietą.

Svorio kategorijoje iki 63,5 kg Andriejus Lavrenovas (tren. M. Palionis) po atkaklios pirmosios kovos taškais 3:2 įveikė lenką Beniaminą Zarzeczną. Aštuntfinalyje A. Lavrenovas jau pirmame raunde nokautavo italą Angelo Morello, ketvirtfinalyje susitiko su Sakartvelo boksininku Lasha Gagnidze ir turėjo pripažinti varžovo pranašumą taškais 0:5. Andriejui Lavrenovui atiteko 5 vieta.

Nedas Gudomskas (tren. V. Bičiulaitis) svorio kategorijos iki 67 kg pirmoje kovoje taškais 0:5 pralaimėjo bulgarui Stepanui Kirkorovui ir pasitraukė iš kovos dėl medalių. Svorio kategorijoje iki 71 kg Erikas Laurikietis (tren. V. Bičiulaitis) taškais 0:5 pirmoje kovoje pralaimėjo ringo šeimininkui kroatui Noa Ježekui. 

Per visą istoriją Europos U22 čempionatuose Lietuvos boksininkai yra iškovoję 3 medalius. 2021 m. sidabrą laimėjo G. Stonkutė. 2012 m. Karaliaučiuje vykusiame pirmajame Europos U22 čempionate sidabrą iškovojo Evaldas Petrauskas, o bronzą Edgaras Skurdelis.

Parengta pagal boksofederacija.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content