Tomas Laurušas užsitarnavo tarptautinio didmeistrio vardą!

2021-08-01 Atnaujinta: 2021-08-01
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Liepos mėnuo buvo nepaprastai sėkmingas mūsų mokyklos šachmatininkui Tomui Laurušui (tren. L.Šolys). Liepos 4-11 d. jis dalyvavo Estijoje vykusiame tarptautiniame šachmatų turnyre Ilmaro Raudo Memoriale, kuriame surinkęs 7,5 taškų iš 9 galimų tarp 56 dalyvių iškovojo pirmąją vietą. Liepos 17 d. Vilniuje vykusiame Lietuvos greitųjų šachmatų  čempionate Tomas surinko 8,5 taško iš 9 galimų ir tarp 183 dalyvių iškovojo čempiono titulą. Tai – trečias Tomo Lietuvos greitųjų šachmatų čempiono titulas iš eilės. Šiame turnyre sėkmingai pasirodė ir Kauno sporto mokyklos „Gaja“ trenerio Donato Vaznonio auklėtiniai: Aušra Plutaitė merginų iki 20 metų įskaitoje buvo antra, o Pijus Stremavičius iškovojo 3 vietą jaunimo iki 20 metų įskaitoje.

Liepos 19-26 d. Varšuvoje Tomas Laurušas dalyvavo Tarptautiniame turnyre „Varšuva Open Chess“, kuriame surinkęs 7,5 taškų iš 9 galimų tarp 70 dalyvių iškovojo 2 vietą ir įvykdė trečią šachmatų didmeistrio normatyvą. Dabar tarptautinio didmeistrio vardo suteikimas Tomui Laurušui – tik formalumas. Tai bus padaryta kitame Tarptautinės šachmatų federacijos kongrese. Sveikiname puikią Kauno sporto mokyklos „Gaja“ šachmatų komandą – trenerius bei sportininkus, o ypač lenkiame galvas prieš Tomo Laurušo pergales!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content