„Gaja“ vaikų stovykla – iššūkių ir emocijų kupina vasaros savaitė!

2021-08-10 Atnaujinta: 2021-08-10
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Rugpjūčio 2-6 d. Kauno sporto mokykloje „Gaja” vyko  vaikų sporto ir sveikatingumo stovykla, įgyvendinta Kauno miesto savivaldybės administracijos Vaikų stovyklų, organizuojamų mokinių atostogų metu, finansavimo programos lėšomis. Stovyklą organizavo sporto mokyklos direktorius Žilvinas Galimovas bei vyriausieji specialistai Giedrius Narakas ir Ernesta Balkūnienė, o užsiėmimus vaikams vedė net 12 trenerių, kuriems talkino ir sporto mokyklos auklėtiniai.

Dienos stovykloje dalyvavo 7-9 metų ir 10-12 metų amžiaus vaikai, iš viso 32 stovyklautojai. Didžiausią dėmesį skyrėme mūsų sporto mokykloje kultivuojamų sporto šakų pažinimui, tad šiais metais į stovyklos programą įtraukėme regbį, fechtavimą, šachmatus, stalo tenisą, laisvąsias imtynes, orientavimosi sportą, beisbolą ir dziudo.

Nemaža dalis stovyklos veiklų buvo rengiamos lauke, todėl organizatoriams nerimą kėlė permainingi orai. Tačiau nepaisydami lietaus vaikai sporto mokyklos stadione entuziastingai mokėsi žaisti regbį, o po jo šildėsi ir šlapius drabužius džiovinosi pirtyje. Tą pačią dieną organizuotas 8 kilometrų žygis aplink Kauno marias lyjant buvo nemenkas išbandymas net suaugusiems, todėl nuoširdžiai džiaugėmės, kad vaikai neišsigando ir kitą rytą atėjo vėl ištroškę naujų iššūkių.

Tikrai ne visi žinojo, kas yra fechtavimas.  O dabar vaikai ne tik žino apie šią sporto šaką, bet ir yra bandę fechtuotis. Mokyklos treneriai juos supažindino su šia sporto šaka, pademonstravo naudojamus ginklus bei aprangas, išmokė fechtavimo žingsnių, dūrio technikos bei leido pasišpaguoti specialiai vaikams pritaikytais plastikiniais ginklais.

Smegenų mankšta vadinami šachmatai kai kuriuos dalyvius taip įtraukė, jog jie atsisakė pietauti, kol nebaigs partijos, o šios, kaip žinia, šachmatuose užtrunka…

Imtynių ir dziudo treniruotėse išmoktos „teisingo kritimo“ bei priešininko permetimo technikos, tikime, pravers net ir tiems, kurie neketina rimtai užsiimti šiomis sporto šakomis. Visiems buvo ypatingai smagu stebėti, kaip mažiausia stovyklautoja ant menčių guldo stambų imtynių trenerį, o taip pat kaip profesionalai ant kilimo parbloškia sporto mokyklos „Gaja“ direktorių.

Vaikai džiaugėsi ir stalo teniso pamokomis bei asmeniniais kamuoliuko mušinėjimo rekordais, o mokyklos teritorijoje bei šalia esančiame parke trenerių surengtose orientavimosi varžybose paaiškėjo greičiausiai bėgantys bei geriausiais orientavimosi gabumais pasižymėję vaikai. Beisbolas – neabejotinai taip pat buvo vienas iš vaikų favoritų, juolab, kad jį žaidžiant stadione, džiugino ir gražus oras.

Stovyklos metu vaikai buvo užimti ne tik sportu, bet ir kitomis linksmomis bei lavinančiomis veiklomis. Jie keliavo į Kauno marių regioninį parką, lankėsi Kauno tvirtovės III ir IV fortuose, linksminosi nuotykių parke „Džiumandži”. Ypač daug teigiamų įspūdžių stovyklautojams sukėlė neuroedukacinis užsiėmimas, kuriame mažieji piešdami įvairiomis technikomis, šokdami improvizacinius šokius bei šėldami spalvotų miltų mūšyje, lavino fantaziją, stiprino komandinio darbo įgūdžius, mokėsi savikontrolės ir tinkamos emocijų raiškos.

Paskutinę stovyklos dieną vyko vaikų olimpinės žaidynės, kuriose į 4 komandas padalinti stovyklautojai varžėsi regbio, imtynių, kvadrato ir popierinių lėktuvėlių skraidinimo rungtyse. Konkurencija ir emocijos veržėsi per kraštus. Neslėpsime, buvo ir ašarų, ir pykčio, kai nepavyko laimėti arba draugas netyčia pakišo koją… Visi dalyviai už pastangas buvo apdovanoti medaliais, o nugalėtojai stovyklą išdidžiai paliko su taurėmis rankose.

Dėkojame dalyvavusiems vaikams, o ypač treniruotes vedusiems treneriams ir kitiems į stovyklos veiklas įsitraukusiems sporto mokyklos darbuotojams. Džiugu, kad pavyko įgyvendinti svarbiausius šios stovyklos tikslus – užėmėme atostogaujančius vaikus prasmingomis ir juos džiuginančiomis veiklomis bei sudominome mūsų mokyklos sporto šakomis. Jau sulaukėme tikrai daug tėvelių padėkų ir teigiamų atsiliepimų apie stovyklą ir trenerius, todėl labai tikimės, kad bent dalis stovyklautojų rudenį taps mūsų sporto mokyklos auklėtiniais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content