Paulius Bublis Europos jaunių bokso čempionate pademonstravo įspūdingą kovos techniką

2021-07-12 Atnaujinta: 2021-07-12
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Sakartvelo sostinėje Tbilisyje liepos 2-11 dienomis vyko Europos jaunių čempionatas. Trylikoje vaikinų ir trylikoje merginų svorio kategorijų kovojo 224 boksininkai ir 115 boksininkių iš 31-os valstybės.

Lietuvos rinktinei atstovavo 3 merginos ir 11 vaikinų. Keturi rinktinės atstovai liko per žingsnį nuo medalių ir užėmė 5 vietą, o Kauno sporto mokyklos “Gaja” trenerio M. Palionio auklėtinio Pauliaus Bublio kovą EUBC pripažino „Dienos dvikova“. Paulius Bublis Europos čempionate iškovojo dvi įspūdingas pergales. Svorio kategorijos iki 60 kg pirmoje kovoje Lietuvos boksininkas trečiame raunde aiškia persvara nugalėjo slovaką Pavolą Fleschhackerį. Aštuntfinalyje P. Bublis dar kartą pademonstravo geriausias savo savybes ir taškais 4:1 įveikė favoritu laikytą Azerbaidžano atstovą Fuadą Babajevą.

„Lietuvis Paulius Bublis sumaniu stiliumi pateko į Europos čempionato ketvirtfinalį. Lietuvis pademonstravo įspūdingus techninius įgūdžius, – skelbė Europos bokso konfederacijos (EUBC) oficiali interneto svetainė, kuri lietuvio kovą išrinko „Dienos dvikova“ iš visų tą dieną vykusių 47 kovų. – Naujasis Lietuvos jaunių rinktinės flagmanas Paulius Bublis puikiai pasirodė pirmoje preliminarioje kovoje, o antroje kovoje Baltijos atstovas pasistengė gerai išnaudoti savo stiprius kablius prieš azerbaidžanietį Fuadą Babajevą. Lietuvos boksininkas buvo kantrus pirmame raunde ir stengėsi laikytis savo strategijos prieš azerų talentą. Bublis jautė kovos distanciją ir geriau smūgiavo, tuo tarpu Babajevas buvo pernelyg pasyvus pirmame ir antrame raunduose. Azerbaidžanietis geriau pasirodė trečiame raunde, bet Bubliui užteko įgytos persvaros ir ištvermės, kad laimėtų dvikovą.“

Ketvirtfinalyje P. Bubliui nepavyko pateikti dar vienos staigmenos. Lietuvis taškais 0:5 pralaimėjo ukrainiečiui Bohdanui Cheldykui, kuris nukeliavo iki Europos čempionato finalo.

Kiti Kauno sporto mokyklos “Gaja” atstovai patyrė pralaimėjimus preliminariose kovose. Pirmoje preliminarioje kovoje Aurėja Adomaitytė (iki 54 kg) taškais 1:4 pralaimėjo čekei Katrinai Ivanovai. Armandas Kregždė (50 kg) po atkaklios kovos 2:3 turėjo pripažinti armėno Vehmero Martirosyano pranašumą. Gintaras Gabinaitis (54 kg) pralaimėjo 0:5 lenkui Dominikui Jedrejui. Lukas Drabavičius (70 kg) antrame raunde aiškia persvara pralaimėjo armėnui Garikui Antanosyanui.

Parengta pagal Lietuvos bokso federacijos inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content