M. K. Sinkevičius – pasaulio kurčiųjų graikų-romėnų imtynių čempionas

2021-07-05 Atnaujinta: 2021-07-05
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Turkijoje vykusiame planetos kurčiųjų imtynių čempionate pirmadienį aukso medalį iškovojo vienintelis Lietuvos atstovas, mūsų mokyklos treneris Mantas Kazimieras Sinkevičius.

Graikų-romėnų imtynių svorio iki 77 kg grupės finale kaunietis akivaizdžia persvara rezultatu 7:1 įveikė Turkijos atletą Kadirą Kusą.

Septyni šio svorio imtynininkai pirmajame etape buvo išskirstyti į du pogrupius.

M. K. Sinkevičius pateko į keturių atletų būrį kartu su rusu Maksimu Rožkovu, ukrainiečiu Dmitro Jukša ir šeimininku K. Kusu. Visos trys kovos iš lietuvio pareikalavo daug jėgų.

Su M. Rožkovu užfiksuotos lygiosios – 1:1, tačiau pergalė buvo skirta Lietuvos imtynininkui, nes jis pelnė paskutinį tašką. Antrajame susitikime lietuvis 2:0 palaužė būsimą varžovą finale – K. Kusą. Ši pergalė kauniečiui atvėrė kelią į pusfinalį ir garantavo medalį. Trečioje grupės akistatoje lietuvis, pralaimėdamas 0:4 D. Jukšai, patiesė pastarąjį ant menčių.

Pusfinalyje M. K. Sinkevičius 6:0 pranoko Kazachstano atletą Nurzahaną Assaną.

Tai buvo lengviausias susitikimas lietuviui. Visus taškus jis pelnė pirmąją minutę.

Finale Lietuvos kurčiasis sportininkas susirėmė su pažįstamu turku K. Kusu. Varžybos susiklostė lengviau nei tikėtasi. M. K. Sinkevičius tašku už varžovo pasyvumą ir trimis suktukais išsiveržė į priekį 7:0. Baigiantis susitikimui turkas pelnė garbės tašką, tačiau daugiau išspausti iš lietuvio atsargios kovos varžovas nesugebėjo.

M. K. Sinkevičius pasaulio čempionu tapo antrą kartą (pirmąsyk – 2016 m.). 2015-aisiais jis iškovojo Europos nugalėtojo titulą

Dar imtynininko pergalių sąraše – pasaulio ir Europos vicečempiono, kurčiųjų vasaros žaidynių ir Senojo žemyno pirmenybių bronzos medalininko titulai.

LKSK inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content