Fechtavimo sportininkė ir trenerė V. Ažukaitė: „Olimpinių žaidynių metu visus kviečiu atkreipti dėmesį į fechtavimą“

2021-07-23 Atnaujinta: 2021-07-23
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Fechtavimas – tai sporto šaka, kurioje tikslas laimėti dvikovą prieš varžovą šaltuoju ginklu (špaga). Šioje sporto šakoje reikalingas ne tik stiprus fizinis pasiruošimas, bet ir staigi reakcija bei itin greitas mąstymas.

„Fechtavime veiksmas gali įvykti per kelias milisekundes, kas sukuria įspūdinga ir kvapą gniaužiantį reginį žiūrovams, todėl Tokijo Olimpinių žaidynių metu visus kviečiu atkreipti dėmesį būtent į šią sporto šaką,“ – teigia mokyklos fechtavimo trenerė, šalies čempionė Viktė Ažukaitė.

„Individualiose moterų varžybose, kurios vyks liepos 24 dieną, verta stebėti pirmąją pasaulyje, daugkartinę pasaulio taurės etapų laimėtoją rumunę Ana Maria Popescu,“ – pasakoja V. Ažukaitė. „Moterų tarpe yra daug sportininkių, kurios turi virš dvidešimties metų patirties šiame sporte ir šiuo metu yra pasiekusios savo geriausias karjeros viršūnes, todėl kova bus itin atkakli.“

V. Ažukaitės teigimu, vyrų varžybose (liepos 25 d.) galima bus pamatyti kontrastą tarp daugiametės patirties ir jaunatviško atkaklumo. „Pirmasis pasaulio numeris, 24-erių metų Gergely Siklosi sieks savo debiutinį pasirodymą Olimpinėse žaidynėse užbaigti su medaliu, tačiau daugiau patirties turintys fechtuotojai, tokie kaip Olimpinis čempionas Limardo Gascon Ruben iš Venezuelos bei daugkartinis Europos čempionatų laimėtojas prancūzas Yannick Borel, tikrai kels daug kliūčių,“ – mano trenerė. 

Taip pat Olimpinių žaidynių metu vyks ir komandinės fechtavimo varžybos, kuriose dalyvaus 8 moterų (liepos 27 d.) ir 9 vyrų komandos (liepos 30 d.).

Šis tekstas – straipsnių ciklo „#ruošiantisOlimpiadai“ dalis

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content