„Gaja“ šachmatininkai nugalėjo U18 komandiniame čempionate

2021-05-08 Atnaujinta: 2021-05-08
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Gegužės 1-2  dieną Šiaulių rajone, viešbutyje „Grafaitė” įvyko Lietuvos jaunių vaikinų ir merginų komandiniai čempionatai. Tai buvo pirmosios gyvos šachmatų federacijos organizuojamos varžybos šiais metais. U14 čempionate dalyvavo 11 komandų. Pirmąją vietą iškovojo Vilniaus sporto mokyklos „Tauras” komanda. Antrąją vietą –  klaipėdiečiai. Trečiąją vietą pelnė Kauno sporto mokykla „Gaja”: Gustas Morkūnas, Giedrius Vaičiūnas, Titas Bosikis, Vilius Linkevičius ir Rojus Budreckas (tren. Donatas Vaznonis).

U18  čempionate, kuriame dalyvavo 9 komandos, pirmąją vietą iškovojo „Gaja” atstovai: Karolis Jukšta, Pijus Stremavičius, Aistis Butvilas, Andrius Aleknavičius, Pijus Greičius (tren. Donatas Vaznonis). Mūsų vaikinai laimėjo pirmuosius keturis mačus, o paskutiniajame sužaidė lygiosiomis su juos aplenkti siekusiais šiauliečiais. Nenugalimas buvo ir visas partijas laimėjo Aistis Butvilas, kuris buvo vienintelis tai atlikęs turnyro žaidėjas. Sidabro medalis atiteko šiauliečiams, bronza – Vilniaus „Tauras“ atstovams. Merginų aštuoniolikmečių grupėje auksą pelnė Vilniaus „Tauras“ atstovės, sidabrą – šiaulietės. Mūsų mokyklos merginos, tenerio L. Šolio auklėtinės Barbora Mačiulaitytė, Aušra Plutaitė ir Simona Perminaitė pasipuošė bronza.

Sveikiname ir dėkojame už solidų atstovavimą mūsų sporto mokyklai!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content