Medalių gausa Lietuvos orientavimosi sporto čempionate

2020-09-10 Atnaujinta: 2020-09-10
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Kibyšių miške šalia Merkinės visų amžiaus grupių orientavimo sporto entuziastai varžėsi Lietuvos čempionato ilgoje trasoje ir estafetėse. Pirmą varžybų dieną vyko Lietuvos čempionatas ilgoje trasoje. Joje startavo net 461 sportininkas. Vyrų varžybų dalyviams teko įveikti 16,5 km su 26 kontroliniais punktais. Lietuvos čempiono titulą iškovojo Kauno sporto mokyklos „Gaja“ sportininkas Algirdas Bartkevičius (tren. A.Bartkevičienė). Jis distanciją įveikė per 1 val. 40 min. 46 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė beveik 3 minutėmis.

„Ilga trasa vyrų elito grupėje, tai 100 minučių darbo su žemėlapiu, daug kovos ir fizinio skausmo. Tinkamai pasiruošti tokioms varžyboms reikia ne vienerių metų darbo. Pergalė ilgoje trasoje yra išsipildžiusi svajonė ir svarbus karjeros žingsnis į priekį. Trasos pradžioje padariau klaidų, tačiau turėjau planą ir jo laikiausi. Gavęs progą bėgti keliu, išnaudojau šią savo stiprybę“, – sakė šiais metais ir sprinto trasoje Lietuvos čempionato auksą laimėjęs A.Bartkevičius. Antroji vieta atiteko taip pat „Gajos” auklėtiniui Jonui Vytautui Gvildžiui (tren. A.Sidaravičienė).

Moterų varžybose trečia finišavo „Gajos“ sportininkė Ugnė Gineikaitė (tren. G.Dambrauskienė), tuo pačiu iškovojusi jaunimo iki 23 m. čempionės medalį. Vaikinų jaunimo grupėje nugalėtoju tapo Rėjus Mockaitis (tren. I.Misiūnienė).

Jaunučių grupėse nugalėtojais tapo Ugnė Skučaitė ir Tadas Dementavičius, o trečią vietą užėmė Neda Davidavičiūtė (visų tren. A.Bartkevičienė). Dvylikamečių tarpe trečiąsias vietas iškovojo Gabija Stankevičiūtė ir Aleksas Murėnas.

Antrąją varžybų dieną – estafetėse „Gajos” sportininkams “užderėjo” sidabro medalių derlius. Antrąsias vietas iškovojo dvylikamečių ir keturiolikmečių berniukų ir mergaičių komandos, jaunučių merginų bei jaunių vaikinų komandos, o labiausiai sidabro medaliais džiaugėsi merginos (Ugnė Liegutė, Ugnė Skučaitė ir Ugnė Gineikaitė), pateikusios staigmeną ir užėmusios antrą vietą moterų elito grupėje. Algirdas Bartkevičius ir Tadas Dementavičius, atstovavę suaugusių komandas, iškovojo atitinkamai aukso ir bronzos medalius.

Sveikiname sportininkus ir jų trenerius su gausiu medalių derliumi ir linkime kitais metais juos iškeisti į auksinius!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content