Sidabro medalis Europos U-14 fechtavimo taurės etape!

2018-10-09 Atnaujinta: 2020-06-12

2018 Spalio 7 d. Liberece (Čekija) vyko Europos taurės U14 etapas.

Varžybose dalyvavo trys merginos iš Lietuvos – Monika Narbutaitė (tr.R.Ažukienė), Urtė Irician (tr.R.Rimgailienė) ir Agilė Lingytė (tr.A.Radzevičius). Pirmąjame pogrupių rate M.Narbutaitė ir U.Irician laimėjo po 5 kovas iš 6 galimų, A.Lingytė iškovojo 2 pergales iš 6 galimų.

Antrąjame pogrupių rate merginos taip pat pasirodė puikiai, M.Narbutaitė ir U.Iriacian pralaimėjo po vieną kovą, o A.Lingytė surinko tris pergales. Visos merginos iš karto pateko tarp geriausiųjų 64-uko. A.Lingytei, deja, nepavyko prasibrauti tarp geriausiųjų 32, ji rezultatu 15:7 nusileido čekei M.Kocourkovai.

M.Narbutaitė ir U.Irician sėkmingai laimėjo po tris kovas iki 15 dūrių ir pateko tarp geriausiųjų aštuoneto. Kovos dėl ketvirtfinalio buvo labai įtemptos, U.Irician rezultatu 15:10 nusileido italei E.Sbarzelai, o M.Narbutaitė įveikė čekę A.Šafrankovą 15:8 ir pateko į pusfinalį. Deja, pusfinalyje įveikusi anglę C.Crawford, finale M.Narbutaitė pralaimėjo varžybų čempionei lenkei L.Porwol ir užėmė antrąją vietą.

Sidabro medalis Europos taurės U14 etape ir dvi Lietuvos fechtuotojos tarp geriausių aštuoneto yra puikūs pamatai siekti aukštesnių rezultatų. Visi stipriausi Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Norvegijos, Švedijos ir Danijos,  jaunimo ir jaunių fechtuotojai po dviejų savaičių, spalio 20 – 21 d. susikaus Vilniuje vyksiančiame Šiaurės šalių jaunimo ir jaunių fechtavimo čempionate.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content