P.Bajorūnaitė ir A. Salokas tarp 16 geriausiųjų fechtuotojų Pasaulio taurės etape

2018-10-08 Atnaujinta: 2020-06-12

2018 spalio 6 d. Turku (Suomija) vyko Pasaulio taurės satelitte etapas „Kupittaa Tournament“.

Varžybose startavo 6 sportininkai iš Lietuvos – Paulina Bajorūnaitė, Viktė Ažukaitė, Regimantas Metiūnas, Algirdas Fitkevičius, Arnas Salokas ir Povilas Markevičius.

Kovas pradėjo vyrai. Pogrupyje A.Fitkevičius, A.Salokas ir P.Markevičius turėjo po tris pergales iš 6 galimų, o R.Metiūnas iškovojo vieną pergalę iš 6 galimų, todėl nepateko į atkrintamąsias. Panašūs vaikinų reitingo numeriai lėmė, kad atkrintamosiose susikovė du lietuviai – A.Salokas ir A.Fitkevičius. A.Salokui šį kartą šypsojosi sėkmė ir įveikęs varžovą pateko tarp 32 geriausiųjų. P.Markevičiui teko susikauti su varžybų favoritu švedu L.Islas Flygare ir pripažinti priešininko pranašumą. A.Salokas dėl geriausiųjų 16 įveikė daną J.Olsen, tačiau prasibrauti į aštuntuką nepavyko. Galutinėje įskaitoje A.Salokas – 15 vt., P.Markevičius – 39 vt., A.Fitkevičius – 43 vt., R.Metiūnas – 59 vt. tarp 69 fechtuotojų.

Moterų grupėje kovėsi 54 fechtuotojos. V.Ažukaitė pogrupyje iškovojo 4 pergales iš 5 galimų ir iš karto patekusi tarp 32 geriausiųjų praleido pirmąją atkrintamųjų kovą. P.Bajorūnaitė pogrupyje iškovojo 3 pergales iš 5, atkrintamosiose dėl geriausiųjų 32 įveikė švedę C.Lehrman rezultatu 15:10. Dėl papuolimo į 16-uką V.Ažukaitei nepavyko įveikti varžybų bronzos laimėtojos švedės A.Linde. P.Bajorūnaitė įveikė 16-uko barjerą, tačiau suklupo ties 8-uku, rezultatu 15:14 pralaimėjusi suomei I.Syvalai. Galutinėje įskaitoje V. Ažukaitė užėmė 22-ą vietą, o P.Bajorūnaitė 15-ą vietą.

Spalio 13 d. Kaune vyks Lietuvos suaugusiųjų taurės pirmasis etapas. Laukiame puikių ir įnirtingų kovų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content