Pasaulio orientavimosi dviračiais čempionate

2018-08-22 Atnaujinta: 2020-06-12

Rugpjūčio 7-12 dienomis Austrijoje vyko pasaulio suaugusiųjų ir jaunimo orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas. Išskirtinai kalvotoje trasoje, kuri reikalavo ir nepriekaištingų orientavimosi įgūdžių, geriausiai sekėsi Lietuvos jaunimo komandos atstovui šiauliečiui Ignui Ambrazui, laimėjusiam bronzos medalius bendro starto ir vidutinės trasos varžybose.

Merginų iki 20 metų grupėje kaunietė, trenerio Devio Žilovo auklėtinė, Austėja Kalvaitytė vidutinėje trasoje buvo arti stipriausiųjų trejetuko, ji užėmė 5-ą vietą.

„Trasą pavyko įveikti pakankamai sklandžiai, visą laiką orientuojantis buvau užtikrinta, kur buvau. Startavau paskutinė, tad teko vytis visas varžoves. Labai nesidairiau kaip varžovės važiuoja, tačiau prisimenu, kad tikrai pavyko pavyti ir anksčiau startavusias sportininkes“, – taip varžybų eigą apibūdino A. Kalvaitytė.

„Buvo vietų, kur tikrai reikėjo labai daug orientuotis. Lėtai, susikaupus, o buvo vietų, kur reikėjo tik iš visų jėgų minti“, – apie visapusiškai sportininkus išbandžiusias varžybas atsiliepė A. Kalvaitytė.

Austėja 11,4 km distanciją su 360 m vertikalaus sukilimo ir 15 kontrolinių punktų įveikė per 56 min. 21 sek. Čempione tapo Čekijos atstovė Vilma Kralova, kuri distanciją įveikė per 51 min. 39 sek. Sidabro medalis atiteko prancūzei Constance Devilliers (52:51 min.), o bronza – rusei Alenai Fedoseevai (54:02 min.).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content