Lietuvos stalo teniso vyrų rinktinė pakilo į aukštesnį divizioną!

2018-05-10 Atnaujinta: 2020-06-12

Balandžio 28 – gegužės 6 dienomis Švedijoje Hamstad mieste vyko pasaulio stalo teniso čempionatas, kuriame dalyvavo po 72 vyrų ir moterų komandas. Komandos sudėtį sudaro 3 žaidėjai. Moterų nacionalinei rinktinei atstovavo dvi mūsų sporto mokyklos auklėtinės – Rūta Paškauskienė (tr. Garkauskienė) ir Ugnė Baskutytė (tr. V.Stankevičius), vyrų nacionalinei rinktinei – Medardas Stankevičius (tr. V.Stankevičius).

Lietuvos komanda

Moterų komanda žaidė antrame divizione, o vyrų – trečiame. Komandos buvo suskirstytos į 4 pogrupius po 6 komandas. Abiejų komandų pirminis tikslas buvo grupėse užimti I-III vietas ir užsitikrinti galimybę patekti į aukštesnį divizioną. Vyrų komanda pogrupyje nugalėjo 4 komandas: Togo, Alžyro, Saudo Arabijos bei Jordanijos komandas ir užėmė 3 vietą. Dėl patekimo į aukštesnį divizioną vyrų komanda turėjo susitikti su Kubos rinktine, kurią sunkioje kovoje nugalėjo 3:2, toliau rezultatu 3:1 įveikė Meksikos komandą, o dėl patekimo tarp 2 stipriausių diviziono komandų susitiko su Malaizijos komanda, kurią taip pat įtemptoje kovoje nugalėjo 3:2, taip išsikovojusi galimybę pereiti į aukštesnį divizioną. Kovoje dėl medalio ir pirmos vietos III divizione lietuviai susitiko su Vietnamo komanda, kurią užtikrintai įveikė rezultatu 3:0! 2020 m. vyksiančiame pasaulio čempionate Korėjoje lietuviai varžysis jau antrame divizione.

M.Stankevičius – tarp nugalėtojų.

Moterų komandą sėkmė aplenkė. Nors pogrupyje sportininkės nugalėjo Australijos, Kubos, Irano rinktines ir, užėmusios 3 vietą, išsikovojo galimybę kovoti dėl perėjimo į aukštesnį divizioną, lietuvėms nepavyko išnaudoti šios galimybės. Šioje kovoje dėl nugaros skausmų negalėjo varžytis ir padėti komandai pajėgiausia šalies rinktinės žaidėja Rūta Paškauskienė. Lietuvės susitiko su italėmis, kurioms pralaimėjo 0:3 ir baigė savo kovas pasaulio čempionate. Kitame pasaulio čempionate jos kaip ir vyrai varžysis antrame divizione.

Daugiau informacijos: http://www.stalotenisas.lt/2018/05/05/lietuvos-vyru-rinktine-treciajame-divizione-kovos-del-os-vietos/

                                                      Linkime sportininkams ir jų treneriams didelės sėkmės!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content