Europos auksas – Eimantui Stanioniui

2015-08-20

Eimantas

Rugpjūčio 6-15 d. Bulgarijoje vykusiame Europos bokso  čempionate svorio kategorijoje iki 69 kg mūsų mokyklos auklėtinis Eimantas Stanionis iškovojo aukso medalį.  Eimantas finale techniniu nokautu įveikė baltarusį Pavelą Kastraminą. Pirmame raunde lietuvis prakirto varžovui antakį, vėliau kova ne kartą buvo sustabdyta, nes baltarusiui iš antakio bėgo kraujas. Po dviejų raundų E. Stanionis pirmavo 3:0 (20:17, 20:18, 20:18). Trečiame raunde iki kovos pabaigos likus 34 sekundėms, dvikova buvo sustabdyta ir E. Stanioniui įskaityta pergalė techniniu nokautu.

„Emocijas sunku apibūdinti žodžiais. Nerealus jausmas, kai į viršų kyla Lietuvos trispalvė ir skamba Tautiška giesmė. Nėra didesnės garbės, kaip atstovauti savo šaliai ir ją garsinti. Be galo džiaugiuosi, kad Europos čempionate skambėjo Lietuvos himnas ir per apdovanojimų ceremoniją kilo Lietuvos trispalvė“, – pabrėžė E. Stanionis.
„ Neįmanoma apsakyti emocijų, kurios užvaldė po Eimanto pergalės. Lietuva aukso medalio laukė daugiau negu du dešimtmečius, o paskutinį kartą medalius Europos čempionate laimėjome prieš 11 metų. Dabar iškart du medaliai. Dar prieš čempionatą neabejojau, kad Eimantas tikrai iškovos medalį. Jis jo tikrai vertas, nes Eimantas – labai valingas ir darbštus sportininkas, užsisipyręs siekia savo tikslo ir labai džiaugiamės, kad jo darbas atsipirko su kaupu. Jo karjera dar tik prasideda, jeigu jis ir toliau taip dirbs, laukia šviesi ateitis, svarbu nesustoti ir toliau siekti savo tikslų”, – teigė Europos čempiono treneris Vidas Bružas.

Europos čempionu tapęs E. Stanionis užsitikrino vietas pasaulio čempionate, kuriame bus kovojama dėl olimpinių kelialapių.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content