V. Ažukaitė – nugalėtoja Malmėje

2023-06-06 Atnaujinta: 2023-06-06
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Nuotrauka: Milda Kikaitė

Kasmetiniame tarptautiniame suaugusiųjų fechtavimo turnyre Malmėje (Švedija) Viktė Ažukaitė iškovojo aukso medalį tarp 50 sportininkių. Pirmajame pogrupių rate įveikusi visas priešininkes, o antrajame pralaimėjusi vos vieną dvikovą, lietuvė atkrintamosiose gavo 5-ą varžybų reitingo numerį ir iš karto užsitikrino vietą tarp 32 geriausiųjų. Į 16-uką pateko galingai, 15:2 nugalėjusi 28-ą reitingo numerį turėjusią švedę Emma Li, į 8-uką – 15:10 įveikusi 12-u numeriu reitinguotą švedę Moa Maaninka. Kovoje dėl medalių 15:8 įveikė Norvegijos fechtuotoją Irina Aschehoug, o dėl finalo 15:12 nugalėjo švedę Anastassia Jelinevits. Dvikovoje dėl aukso, V. Ažukaitė nesunkiai, 15:11 palaužė Švedijos sportininkę Louse Ulltjarn ir džiaugėsi nugalėtojos titulu.

Kita Lietuvos fechtuotoja, Monika Narbutaitė, pateko tarp 8 geriausiųjų, Po tris pergales abiejuose pogrupiuose iškovojusi sportininkė, atkrintamosiose 15:11 įveikė švedę Line Baun Grubak, vėliau 2-ą varžybų reitingą turėjusią švedę Eden Rose Renda 15:8. Kovoje dėl medalio, lietuvė nusileido sidabro laimėtojai Louise Ulltjarn 15:8.

Milda Kikaitė (2 pergalės 1-ame pogrupyje ir 5 pergalės 2-ame) ir Justė Tamošuitytė (3 pergalės 1-ame pogrupyje ir 4 pergalės 2-ame) iš karto pateko tarp 32 geriausiųjų, tačiau jau pirmosios dvikovos iki 15 dūrių buvo lemtingos, M. Kikaitė 15:8 nusileido suomei Inkai Mikkilai, o J. Tamošuitytė 15:11 pralaimėjo švedei Sarah Larsen. Sportininkės atitinkamai užėmė 18 ir 21 vietas. Liepa Osipauskaitė į atkrintamąsias pateko 34-uoju reitingo numeriu ir pralaimėjo pirmą rato kovą 15:8 švedei Eden Rose Rendai. Urtei Kasparavičiūtei pritrūko vienos pergalės, kad įveiktų atkrintamųjų barjerą.

Info: fechtavimas.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content