Gustė Gataveckaitė: „Nors turėjome vieną mažiausių rinktinių čempionate, vieningumu buvome nepralenkiami“

2022-10-13 Atnaujinta: 2022-10-13
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Vos prieš kelis metus bokso treniruotes lankyti pradėjusi Gustė savo progresu nenustoja stebinti visų aplinkinių – praėjusią savaitę iš Europos jaunių bokso čempionato ji grįžo su iškovotu bronzos medaliu. Mariaus Narkevičiaus bei Miroslavo Krepštulio auklėtinė, už poros savaičių švęsianti 15-jį gimtadienį, sutiko pasidalinti savo boksininkės istorija bei įspūdžiais apie Italijoje praūžusį Europos čempionatą.

Kaip pasirinkai sportuoti šią sporto šaką? Ar dažnai sulauki nustebusių aplinkinių reakcijų dėl pasirinkto boksininkės kelio?
Boksą sportuoti pasirinkau visiškai atsitiktinai. Dar prieš kelis metus lankiau šokių treniruotes ir vieną kartą važiuojant į treniruotę užsiminiau tėčiui, jog norėčiau save išmėginti bokse. Tėčiui tai buvo nemažas siurprizas, jis nustebo ir apsidžiaugė mano pasirinkimu, ir tuo pačiu pasvėrė visas rizikas, tačiau galiausiai palaikė mano pasirinkimą. Mama bei kiti šeimos nariai taip pat džiaugėsi, nes ši sporto šaka taip pat ugdo discipliną, charakterį bei kitas žmogiškąsias savybes. Draugų tarpe, ypatingai pradžioje, netrūko nustebusių mano pasirinkimu, bet artimiausi draugai ir draugės visada mane palaikė.

Ką boksas tau duoda gyvenime? Ar dar įsivaizduoji gyvenimą be jo?
Sportuojant boksą aš visada išsivalau galvą, treniruočių metu puikiai numalšinu stresą, kurį kartais tenka patirti mokykloje ar gyvenimiškose situacijose. Boksas man tikrai prideda pasitikėjimo bei jau ankstyvame amžiuje leidžia brandžiau mąstyti. Prieš varžybas būtinai reikia atitikti norimą varžytis svorio kategoriją, tad tikrai, nors ir norisi kartais nesilaikyti mitybos plano, ar būna sveikas nuovargis, tačiau visada reikia ugdyti valią bei laikytis sportinio režimo jau ankstyvame amžiuje, nes supranti, jog tikslo, dėl kurio sunkiai sportuoji, neverta prarasti dėl neprofesionalaus aplaidumo.

Ar turi kokių idealų, kurie tave įkvepia bei motyvuoja?
Man du didžiausi pavyzdžiai yra mano treneriai Marius bei Miroslavas, kurie visada motyvuoja, kasdien suteikia naujų žinių ir labiausiai prisideda prie mūsų tobulėjimo. Norėčiau paminėti ir visus komandos draugus, su kuriais sportuojame kiekvieną dieną, mes vieni kitus labai palaikome ir nuolat vieni kitus motyvuojame siekti tikslų.

Kokie įspūdžiai atslūgus emocijoms po Europos čempionato, ko išmokai, ką iš šio turnyro gali pasiimti ateičiai?
Šis Europos čempionatas man labai padėjo paaugti kaip boksininkei. Tai buvo mano pirmasis didesnis turnyras, nes iki šiol dalyvaudavau tik aplinkinėse šalyse organizuojamuose turnyruose. Neslėpsiu, jautėsi tikrai didelis stresas, baimė, nes prieš žengiant į ringą, kitaip nei įprastai, reikdavo išlaukti kol pristato tavo pavardę, kad galėtum į jį įžengti. Viena svarbiausių išmoktų pamokų – visos priešininkės ringe yra įveikiamos ir tikrai nereikia žiūrėti į šalių dydį, tautybes ir kitus šalutinius faktorius, nes visi įžengus į ringą esame lygūs. Svarbiausia fokusuotis į save bei savo pasirodymą. Manau, ateityje bus gerokai lengviau save jausti ringe, turnyruose, kuriuose bus ne tokia karšta atmosfera.
Perspektyvioji boksininkė taip pat išskyrė lietuvių boksininkų vieningumą Europos čempionate, nes vieną mažiausių rinktinių Europos čempionate arenoje girdėdavo visi. Pasak Gustės, nuostabus savo tautiečių palaikymas taip pat buvo vienas iš faktorių lėmusių, jog lietuvaitės boksininkės iš Italijos parvežė net 4 bronzos medalius.
Kaunietė, dabar gyvenanti bei sportuojanti Vilniuje, apie artimiausius savo tikslus kalba ambicingai – didžiausią prioritetą ji skirs pavasarį vykstančiam Lietuvos čempionatui. Taip pat neatmeta galimybės dar šį rudenį sudalyvauti turnyre Lenkijoje.

Jeigu manote, jog jūsų ar jūsų pažįstamų atžalos norėtų save išmėginti bokso sporte – mūsų treneriai mielai pakvies išmėginti save treniruotėse bei pasistengs, jog vaikams patiktų šis sportas.

Norėdami pasikonsultuoti dėl užsiėmimų laiko galite susisiekti šiais kontaktais:

Algimantas Dambrauskas +370 652 03055; algimantas.dambrauskas@smgaja.lt arba bendruoju el. paštu info@smgaja.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content