Aironas Survila iškovojo aukso medalį – tarptautiniame G-2 serijos tekvondo turnyre Belgijoje

2022-03-23 Atnaujinta: 2022-03-23
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Kovo 19-20 d. vyko tarptautinis G-2 serijos tekvondo turnyras „Belgian Open“  Lommel (Belgija). Turnyre varžėsi net 1187 kovotojai iš 67 šalių. Varžybose dalyvavo tekvondo kovotojų elitas, olimpiniai ir pasaulio čempionai: Jade Jones, Bianca Walkden, Cheick S.Cisse, Bradly Sinden, Adriana Cerezos ir kiti.

Džiugu, jog tokio lygio varžybose dalyvavo net 3 Kauno sporto mokyklos „Gaja“ atletai: Klaudija Tvaronavičiūtė (sv. kat. iki 57 kg, suaugusiųjų amžiaus grupė), Paulina Maminskaitė (sv. kat. iki 59 kg, jaunių amžiaus grupė) ir Aironas Survila (sv. kat. iki 53 kg, jaunučių amžiaus grupė). Visų sportininkų treneris – Aurimas Masys.

Pirmoji kovas pradėjo K. Tvaronavičiūtė. Mūsų sportininkė laimėjo pirmąją kovą prieš Didžiosios Britanijos kovotoją A. Barnes rezultatu 4:3. Antroje kovoje Klaudija susitiko su Ispanijos atstove A.L Rementeria.  Abi sportininkės kovojo taškas į tašką o trečiajame raunde pasiektas lygus rezultatas lėmė pratęsimą, kurio metu vienos tikslios atakos persvara nugalėjo ispanė (2:0). Klaudija galutinėje įskaitoje užėmė 9 vietą.

Kitą dieną kovas pradėjo jaunučių ir jaunių amžiaus grupės. Paulina debiutavusi tokio aukšto  lygio varžybose laimėjo vieną kovą prieš Ispanijos kovotoją T. P. Lopez rezultatu 2:1. Antroje kovoje šį kartą stipresnė buvo Paulinos varžovė graikė G. Stamellou ir Paulina galutinė įskaitoje užėmė taip pat 9 vietą.

Puikiai turnyre sekėsi mūsų jauniausiam tekvondo talentui A. Survilai, kuris užtikrintai laimėjęs 2 kovas (prieš Vokietijos kovotoją M. Paul, bei Danijos sportininką M. Brandt) pateko į finalą. Finale Aironas susitiko su prancūzu  N. Rosemond. Finalinė kova buvo išties įspūdinga ir itin atkakli, jos baigtį nulėmė tik teisėjų sprendimas, kuris buvo palankus mūsų auklėtiniui. Aironas laimėjęs tris kovas tapo turnyro nugalėtoju ir iškovojo aukso medalį.

Pasak trenerio Aurimo Masio šis turnyras yra vienas iš pasirengimo Europos tekvondo suaugusiųjų, jaunių ir jaunučių čempionatams etapų. „Europos suaugusiųjų čempionatas vyks jau gegužę Mančesteryje (Didžioji Britanija). Tikimės, jog  Klaudija bus optimalios formos. Nors nelaimėjome prizinės vietos, Klaudijos pasiekta sportinė forma ir kovos maniera nuteikia optimistiškai. Nesame nusivylę rezultatu, nes pajautėme, kad galime kautis dėl pergalės su elitinėmis kovotojomis“, – kalbėjo treneris A. Masys.

Intensyviai ruošiamės artėjančioms svarbiausioms sezono varžyboms ir ypatingai džiugu, jog sporto mokykla turės savo atstovus visose amžiaus grupėse.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content