Fechtuotojos Suomijoje iškovojo auksą

2021-10-11 Atnaujinta: 2021-10-11
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Spalio 9-10 d. Suomijoje vyko suaugusiųjų fechtavimo varžybos „Kupitta Tournament“, kuriose dalyvavo 6 Lietuvos sportininkai, tarp jų du „Gaja“ fechtuotojai – Viktė Ažukaitė ir Rokas Jukna.

Moterų špagoje geriausiai iš lietuvaičių sekėsi Viktei Ažukaitei. Pogrupyje pralaimėjusi 2 kovas iš 6, atkrintamosiose Viktė pademonstravo charakterį. Dėl patekimo į 32-uką rezultatu 15:6 nepaliko vilčių suomei I. Mikhailovai. Patekti į 16-uką pavyko po intensyvios kovos 9:8 palaužus estę G. Truuse. Kovoje dėl aštuntuko lietuvė įveikė antrą varžybų reitingą estę M. Palk 15:7, tačiau iškovoti medalio nepavyko vos vienu tašku –15:14 pralaimėjo estei S. Lannes. Galutinėje įskaitoje Viktė Ažukaitė užėmė 8 vietą tarp 56 dalyvių.

Vyrų grupėje startavęs vienintelis Lietuvos atstovas Rokas Jukna užėmė 11 vietą tarp 53 fechtuotojų. Pogrupyje pralaimėjęs vos vieną kovą jis iš karto pateko į 32-uką. Dėl patekimo į 16-uką 15:5 įveikė suomį H. Markkula. Deja, prasibrauti į 8-uką nepavyko, pralaimėjus suomiui T. Seeve.

Sekmadienį vyko komandinės varžybos, kuriose Lietuvos moterų komanda (Viktė Ažukaitė, Lurdė Grabovskytė, Olivija Mašalo ir Aušrinė Šimkutė) pasirodė fantastiškai. Komanda pagal asmeninių varžybų rezultatus gavo pirmąjį varžybų reitingo numerį, tad iš karto pateko į pusfinalį. Dėl patekimo į finalą 45:33 lietuvės įveikė Suomijos komandą „Turun Miekkailijat“. Kovoje dėl aukso medalių Lietuvos moterų komanda priešininkėms neleido atsipalaiduoti jau nuo trečiosios kovos ir Suomijos atstovės „Habda Helsinki“ turėjo vytis. Lietuvės varžoves palaužė ir iškovojo aukso medalius 45:35.

Sveikiname puikiai Suomijoje pasirodžiusias fechtuotojas!

Parengta pagal Fechtavimo federacijos informaciją.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content