Sveikiname Europos vicečempionę Gabrielę Stonkutę!

2021-06-25 Atnaujinta: 2021-06-25
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Birželio 17-24 d. Italijoje vyko Europos jaunimo U22 bokso čempionatas. Roseto mieste dėl Europos čempionato medalių kovojo 41 valstybės atstovai, iš viso 285 dalyviai – 92 moterys ir 193 vyrai. Lietuvos rinktinei šiame čempionate atstovavo penki boksininkai, tarp jų – 3 Kauno sporto mokyklos „Gaja“ atstovai: Gabrielė Stonkutė (tren. V. Bružas), Gilvinas Lukošiūnas (tren. V. Bičiulaitis) ir Vytautas Balsys (tren. V. Bružas).

Gilvinas Lukošiūnas, pralaimėjęs Nyderlandų atstovui nepateko į svorio kategorijos iki 60 kg aštuntfinalį. Vytautas Balsys  pirmojoje kovoje taškais 5:0 įveikęs Albanijos atstovą, antroje kovoje su armėnu pripažino varžovo pranašumą taškais 0:5 ir nepateko į svorio kategorijos iki 75 kg ketvirtfinalį.

Džiaugiamės, kad sėkmė šypsojosi Gabrielei Stonkutei, svorio kategorijoje iki 75 kg tarp 7 dalyvių iškovojusiai sidabro medalį. G. Stonkutė ketvirtfinalyje atkaklioje kovoje nugalėjo 2019 m.  Europos čempionę italę Melissa Gemini. Pusfinalyje lietuvaitė iškovojo pergalę prieš lenkę dukart Europos čempionę ir pasaulio vicečempionę Agata Kaczmarska, o finale  susitiko su 2018 m. jaunimo olimpinių žaidynių nugalėtoja, pasaulio ir Europos jaunimo čempione ruse Anastasija Španiuk, kuriai pralaimėjo taškais 0:5.

 „Finalo kova klostėsi ne taip, kaip tikėjausi. Neišpildžiau trenerio nurodymų ir tiesiog nedirbau ringe taip, kaip turėjau dirbti. Neišnaudojau varžovės silpnų pusių, nes ji artimoje kovoje beveik nedirbo ir laikė distanciją. Ėjau į priekį ir atakavau varžovę, bet to nepakako. Vertinant visą Europos čempionatą, esu patenkinta pasiektu rezultatu. Kelyje finalo link nugalėjau tituluotas varžoves. Europos U22 čempionato sidabro medalis – aukštas pasiekimas ir toks pat brangus, kaip ir Europos jaunimo čempionato auksas“, – sakė G. Stonkutė.

Tai jau antras Gabrielės Stonkutės medalis Europos čempionatuose. 2019 m. ji tapo Europos jaunimo čempione.

Kauno sporto mokykla “Gaja” su garbinga ir reikšminga pergale sveikina Gabrielę Stonkutę bei jos trenerį Vidą Bružą!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content