Mokyklos fechtuotojai kovėsi su stipriausiais pasaulyje

2021-04-12 Atnaujinta: 2021-04-12
Kauno sporto mokykla „GAJA“

2021 balandžio 9-10 d. Egipte vyko pasaulio jaunių ir jaunimo fechtavimo čempionatas. Jame Lietuvai atstovavo 9 sportininkai, o 4 iš jų – Kauno sporto mokyklos „Gaja” fechtuotojai Monika Narbutaitė, Kamila Jonynaitė, Matas Medišauskas  ir Mindaugas Sipavičius.

Jaunimo grupėje tarp lietuvaičių geriausiai pasirodė vilnietė Lurdė Grabovskytė, kuri galutinėje įskaitoje užėmė 25 vietą tarp 113 dalyvių. Mūsų sporto mokyklos atstovei Monikai Narbutaitei  sėkmė jaunimo grupėje nesišypsojo ir perlipti atrankinių barjero nepavyko.

Jaunimo vaikinų grupėje geriausiai sekėsi  taip pat ne mūsų mokyklos atstovui Alanui Rynkevič, kuris  galutinėje įskaitoje užėmė 52 vietą iš 159 dalyvių. Mūsiškiams Mindaugui Sipavičiui ir Matui Medišauskui vyresnių grupėje pergalių laimėti ir pereiti atkrintamųjų barjero nepavyko.

Jaunių amžiaus grupėje aukščiausią pasiruošimo lygį tarp tautiečių pademonstravo Anastasija Pylinova, kuri užėmė 18 vietą tarp 76 dalyvių. Mūsų mokyklos atstovės Monika Narbutaitė ir Kamila Jonynaitė pogrupyje laimėjo po dvi kovas, bet atkrintamosiose patekti į 32 nepavyko. Monika pralaimėjo rumunei Theodorai Ion 15:9, Kamila nusileido turkei Aleynai Erturk 15:6. Galutinėje įskaitoje merginos atitinkamai užėmė 54 ir 49 vietas.

Jaunių vaikinų grupėje Matui Medišauskui pavyko įveikti atkrintamųjų barjerą. Pogrupyje laimėjęs 3 kovas iš 6, atkrintamosiose iš karto pateko į 64. Tačiau kovoje dėl 32 Ispanijos atstovas Guillermo Juanes pasirodė stipresnis ir 15:8 įveikė kaunietį. Galutinėje įskaitoje Matas užėmė 55 vietą tarp 91 fechtuotojo. Mindaugui Sipavičiui pogrupyje pavyko laimėti vieną kovą, bet to neužteko, kad įveiktų atkrintamųjų barjerą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content