Klaudija Tvaronavičiūtė Europos tekvondo čempionate užėmė 9 vietą

2021-04-13 Atnaujinta: 2021-04-13
Kauno sporto mokykla „GAJA“

Balandžio 8-11 d. Sofijoje (Bulgarijoje) vykusiame Europos tekvondo čempionate dalyvavo 2 mūsų mokyklos trenerio A. Masio sportininkės: Gerda Gaižauskaitė (- 57 kg) ir Klaudija Tvaronavičiūtė (-62 kg). Abi merginos debiutavo savo svorio kategorijose. Deja, itin prasti burtai lėmė, jog jos jau pirmose kovose susitiko su tituluotomis varžovėmis. Gerda pirmą kovą pralaimėjo 2019 m. pasaulio čempionato prizininkei, 53 kg svorio kategorijos 2 pasauliniam reitingui, Latvijos supertalentui I. Tarvidai, kuri Europos čempionate laimėjo bronzos medalį. Gerda Gaižaukaitė bendroje įskaitoje užėmė 17 vietą.

Klaudija pirmoje kovoje susitiko su geriausia Serbijos kovotoja Serdja Stevič. Po itin atkaklios kovos mūsų sportininkė įtikinamai laimėjo 15:6. Aštuntfinalyje Klaudija susitiko su Kroatijos žvaigžde Bruna Vuletič. 2019 m. pasaulio čempionate ir universiadoje bronzą laimėjusi kroatė šiame Europos čempionate iki 62 kg sveriančių kovotojų reitinge buvo antra, o pasauliniame reitinge užima 7 vietą. Klaudija šią dvikovą su B.Vuletič pralaimėjo po dramatiško mūšio. Likus 20 sek., rezultatas dar buvo lygus 1:1, bet tikslus kroatės smūgis ranka į liemenę viską apvertė aukštyn kojomis. Lietuvei teko skubėti atakuoti, o tuo pasinaudojusi varžovė per kelias akimirkas padidino persvarą iki 5:1. Klaudija Tvaronavičiūtė Europos čempionate užėmė 9 vietą o B. Vuletič tapo Europos čempione.

Džiaugiamės, kad abi “Gaja” sportininkės solidžiai atrodė kovose, todėl tikimės puikių rezultatų ateityje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content