X-osios orientavimosi sporto varžybos “GAJOS SPRINTŲ TAURĖ”

2020-06-08 Atnaujinta: 2020-06-08
X-osios orientavimosi sporto varžybos “GAJOS SPRINTŲ TAURĖ”
X-osios orientavimosi sporto varžybos “GAJOS SPRINTŲ TAURĖ”

Koronovirusui laikinai pristabdžius sportininkų gyvenimą bene mažiausiai nukentėjo orientavimosi sporto mėgėjai. Entuziastų dėka miškuose buvo rengiamos “antivirusinės” treniruočių trasos, kuriose, nekontaktuojant su varžovais, buvo galima tobulinti orientavimosi įgūdžius.

Epidemijai artėjant į pabaigą ir leidus atvirose erdvėse vykdyti renginius, mokyklos treneriai ilgai nelaukdami organizavo kovo mėnesį neįvykusių “Gajos sprintų taurės” orientavimosi varžybų finalinį etapą.

Šiame etape dalyvavo 263 sportininkai, kurių tarpe buvo ne tik kauniečiai, bet ir svečiai iš Vilniaus, Klaipėdos, Alytaus ir Marijampolės. Jauniausių (dvylikamečių) grupėje geriausiai sekėsi kauniečiams Žemynai Beržinytei ir Aleksui Murėnui, keturiolikmečių tarpe Herkui Čaplikui ir klaipėdietei Rusnei Baltrušaitytei, šešiolikmečiams Juliui Gineikai ir vilnietei Godai Ziaziulytei, aštuoniolikmečiams Ugnei Skučaitei ir Osvaldui Kazlauskui.

Iš viso per penkis etapus įvairiuose miesto rajonuose (Senamiestyje, Žaliakalnyje, Palemone, Šilainiuose) vykusiose varžybose startavo 601 sportininkas. Susumavus geriausius 4 rezultatus prizininkais savo amžiaus grupėse tapo:

  • M12 gr.   Kamilė Banionytė, Žemyna Biržinytė ir Gabija Stankevičiūtė
  • V12 gr.   Aleksas Murėnas, Oskaras Kalvaitis (Kl.), Domas Tervydavičius (Al.)
  • M14 gr. Skaistė Skripkauskaitė (Kl.), Viltė Žiupkaitė, Patricija Kalvaitytė (Kl.)
  • V14 gr.   Herkus Pijus Čaplikas, Arnas Sausaitis (Kl.), Dagnius Jadeška (Al.)
  • M16 gr.  Neda Davidavičiūtė, Goda Ziaziulytė (V.), Eidvilė Tėvelytė (Kl.)
  • V16 gr.   Edvardas Aukštuolis, Edilijus Razutis (Mar.), Julius Gineika
  • M18 gr. Ugnė Skučaitė, Aistė Dementavičiūtė, Karina Konopliova
  • V18 gr.   Osvaldas Kazlauskas, Andrius Čereška, Titas Talkevičius

Kartu su moksleiviais startavo ir vyresni sportininkai bei veteranai, o pradedančiųjų trasose jėgas išbandė per 90 pradinio rengimo grupių auklėtinių.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content