V. Ažukaitė – 15a Satelito varžybose Bratislavoje

2019-09-17 Atnaujinta: 2020-06-12

Rugsėjo 15 d. Bratislavoje (Slovakija) vyko pirmosios 2019-2020 m. suaugusiųjų sezono varžybos. Lietuva delegavo 8 sportininkes – Viktę Ažukaitę, Emiliją Serapinaitę, Oliviją Mašalo, Agnę Švelnienę, Ivoną Stavickają, Emą Jaruševičiūtę, Rūtą Latinytę ir Aistę Seniutaitę.

Fantastiškai pasirodė Viktė Ažukaitė, pogrupyje nugalėjusi 4 varžoves iš 6, iš karto pateko tarp 64 geriausiųjų. Kovoje dėl 32 laimėjo prieš čekę Karoliną Cervenkovą 15:11, vėliau užtikrintai 15:10 įveikė vengrę Kamil Nagy, kuri turėjo 3 reitingo numerį šiose varžybose. Prasibrauti į geriausiųjų 8 nepavyko, V. Ažukaitė pralaimėjo kanadietei Leonora Mackinnon ir galutinėje įskaitoje užėmė 15-ą vietą tarp 104 dalyvių. V. Ažukaitės varžybinį pasiruošimą finansuoja LTOK, skyręs lėšų vykti į tarptautines stovyklas, varžybas, taip pat ruoštis su bendro fizinio specialistais bei atlikti atsistatymo procedūras.

Vos per plauką į 16-uką nepavyko prasibrauti Emilijai Serapinaitei. Pogrupyje laimėjusi 5 kovas iš 6, ji taip pat praleido pirmojo rato susitikimą. Nesunkiai, 15:7 įveikė serbę Mirija Grijak ir pateko į 32. Lemtingoje kovoje su čeke Karina Jankova, lietuvė pralaimėjo vos vienu tašku 15:14 ir galutinėje įskaitoje užėmė 19-ą vietą.

Agnė Švelnienė pogrupyje nugalėjusi 4 iš 6 varžoves iš karto pateko tarp 64 geriausiųjų. Deja, pirmasis susitikimas buvo lemtingas. Austrė Miriam Engel šį kartą buvo stipresnė ir pasibaigus kovos laikui, laimėjo 14:12. A. Švelnienė galutinėje įskaitoje užėmė 46 vietą.

Kitos sportininkės Olivija Mašalo, Aistė Seniutaitė, Ivona Stavickaja atitinkamai laimėjo 2, 1 ir 1 kovas, to užteko prasibrauti į kitą etapą. Tačiau, tarp 64 patekti nepavyko. O. Mašalo pralaimėjo vengrei Boha Szombath 15:10, A. Seniutaitė nusileido ukrainietei Aleksandra Samko 15:5, o I. Stavickaja neįveikė slovakės Raja Bursovos 15:8. Galutinėje įskaitoje atitinkamai užimtos 75, 80 ir 81 vietos.

Rūtai Latinytei ir Emai Jaruševičiūtei varžybos nebuvo sėkmingos, įveikti atkrintamųjų barjero nepavyko. Sportininkės atitinkamai užėmė 98 ir 100 vietas.

Visus rezultatus galite rasti čia

Straipsnis paimtas iš:
http://fechtavimas.lt/v-azukaite-15a-satelito-varzybose-bratislavoje/

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content