„Gaja – Dvikova Taurė“ fechtavimo turnyras

2019-05-07 Atnaujinta: 2020-06-12

2019 m. Gegužės pirmą savaitgalį Kaune, vyko aštuntasis „Gaja – Dvikova Taurė“ fechtavimo turnyras, šiemet sukvietęs sportininkus ne tik į Europos U14 etapą, bet kartu ir į Europos U23 įskaitinį etapą. Varžybose dalyvavo beveik 200 sportinkų iš 15 šalių – Lietuva, Latvija, Estija, Ukraina, Rusija, Baltarusija, Italija, Lenkija, Šveicarija, Suomija, Olandija, Ispanija, Kroatija, Izraelis ir Kanada. Fechtuotojai kovėsi asmeninėse ir komandinėse rungtyse, kur virė aistros ir emocijos.

Šeštadienį vyko asmeninės Europos U23 vyrų, bei Europos U14 berniukų ir mergaičių varžybos. Vyrų rungtyje nugalėtoju tapo Dzianis Paulouski (BLR). Baltarusijos suaugusiųjų čempionas pogrupyje laimėjo visas kovas ir atkrintamosiose turėjo 1 reitingo numerį. Nesunkiai patekęs į finalą, jame įveikė Lietuvos sportininką – Dovydą Vaivadą rezultatu 15:9. Trečiąsias vietas užėmė Arnas Salokas ir Ivan Khamtsou (BLR). Iš viso dalyvavo 50 vyrų.

Mergaičių U14 špagos rungtyje buvo sunku nuspėti kas taps nugalėtoja. Pasibaigus pogrupiams buvusios lyderės, estės, Marian Maripu ir Anneli Proosvali suklupo jau aštuntfinalyje. Tačiau, 4 kovas iš 6 laimėjusi Erika Babenko (LAT) atkrintamosiose parodė charakterį ir nesunkiai skyrė pergales vieną po kitos. Finale 15:10 įveikė Sandra Aus (EST) ir džiaugėsi pirmąja vieta. Trečiąsias vietas iškovojo lietuvė Anastasija Pylinova bei latvė Glorija Ringe. Iš viso kovėsi 45 fechtuotojos.

Berniukų U14 lyderiu pasibaigus pogrupiams buvo Matas Medišauskas, tačiau atkrintamosiose po dramatiškos kovos 15:14 Matas pralaimėjo ukrainiečiui Danil Mazur. Nugalėtoju tapo Giacomo Pietrobelli (ITA), kuris finale užtikrintai 15:11 nugalėjo Oliver Lasik (EST). Bronzos medaliais džiaugėsi Nikita Anisko (LAT) ir Danil Mazur (UKR). Varžybose dalyvavo 56 sportininkai.

Sekmadienį kovas pradėjo Europos U23 moterys. Nugalėtoja tapo Magdalena Pawlowska (POL), neturėjusi sau lygių pogrupyje, atkrintamosiose įveikė visas varžoves. Sidabro medalis atiteko Wiktoria Skrzypczak (POL), trečiąsias vietas užėmė Marta Bialek (POL) ir Magdalena Gajowniczek (POL). Tarp geriausiųjų aštuoneto pavyko patekti dviems lietuvėms – Lurdei Grabovskytei ir Paulinai Bajorūnaitei, kurios atitinkamai užėmė 6 ir 7 vietas tarp 38 fechtuotojų.

Komandinėse varžybose U14 mergaičių grupėje stipriausia buvo Estijos pirmoji komanda, finale 45:30 įveikusi Lietuvos pirmą komandą, kuri pasipuošė sidabro medaliais. Bronzos medalius iškovojo Estijos trečioji komanda, kovoje dėl bronzos įveikusi Latvijos komandą.

Berniukų U14 grupėje nugalėjo mišri Italijos bei Ukrainos komanda, finale įveikusi Estijos trečią komandą. Kovoje dėl bronzos medalių Lenkų komada 45:34 įveikė Lietuvos pirmą komandą.

„Gaja-Dvikova Taurė“ – Europos U23 ir U14 etapai praėjo sklandžiai ir buvo puiki treniruotė sportininkams prieš Gegužės gale vyksiantį Europos U23 fechtavimo čempionatą Plovdive (Bulgarija). Taip pat, pirmą kartą surengtas Europos U23 etapas, buvo puikus iššūkis organizatoriams pasitikrinti jėgas, bei ateityje rengti vis didesnes fechtavimo varžybas.

Straipsnis paimtas iš:http://fechtavimas.lt/gaja-dvikova-taures19-rezultatai/

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content