Kauniečių startai 2018 metų Lietuvos imtynių čempionate

2018-01-24 Atnaujinta: 2020-06-13

Sausio 19-20 dienomis Kauno sporto halę užkariavo iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų suvažiavę net 183 atletai ir atletės. Čia vykusiame šalies imtynių čempionate paaiškėjo nugalėtojai ir nugalėtojos net 26-eriose svorio kategorijose.

Graikų romėnų imtynių varžybose dominavo kauniečiai. Net 6 sportininkai kovojo finale dėl čempiono vardo. Daugiausia susidomėjimo sulaukė 82 kg. svorio kategorija. Čia priekyje buvo visi Kauno miesto atstovai arba buvę kauniečiai. Čempiono medaliu pasipuošė Mantas Kazimieras Sinkevičius, nugalėjęs savo treniruočių draugą Mindaugą Šurmaitį.  Trečiąsias vietas užėmė Donatas Gudmonas ir Arminas Lygnugaris, buvęs trenerio A.Raupelio auklėtinis, kuris dabar atstovauja Vilniaus miestui. 55 kg. svorio kategorijoje, įveikęs 3 varžovus, čempionu tapo Mantas Gaidukevičius. Tik sportinės sėkmės pritrūko Titui Kerševičiui, svorio kategorijoje 77 kg., kuris po labai atkaklios kovos nusileido klaipėdiečiui Pauliui Galdikui. Svorio kategorijoje iki 87 kg. trečiąją vietą užėmė Tauras Liaugminas, o finale kovojo Eividas Stankevičius, kuris po permainingos kovos, esant lygiam rezultatui, turėjo pripažinti Juliaus Matuzevičiaus (Vilnius – Joniškis) pranašumą. Kaunui atstovavo ir antrąją vietą svorio kategorijoje 60 kg. iškovojo buvęs anykštėnas Domas Krikščiūnas. Sportininkus varžyboms parengė Saulius Liaugminas ir Algimantas Raupelis.

Laisvųjų imtynių varžybose ir moterų imtynėse dominavo klaipėdiečiai ir šiaulietės. Reikia pasidžiaugti, kad buvusiai kaunietei, Arūno Paplausko auklėtinei Kamilei Gaučaitei, kuri pastaruoju metu treniruojasi su pajėgiausiomis Lietuvos imtynininkėmis Šiaulių sporto gimnazijoje, puikiai sekasi. Kamilė be didelio vargo įveikė savo varžoves ir tapo čempione. Jos pėdomis seka kita  trenerio Arūno Paplausko auklėtinė Eglė Valčiukaitė. Reikia pažymėti, kad Eglė pusfinalyje įveikė praėjusių metų Lietuvos čempionę Kristiną Domikaitytę ir tik finale nusileido 2 metais vyresnei, tituluotai Šiaulių miesto atstovei Viktorijai Augustauskaitei.

Sportinės sėkmės pritrūko ir kovingajam Karoliui Busliui. Svorio kategorijoje 61 kg. pusfinalyje jis pralaimėjo savo pagrindiniam varžovui iš Raseinių A.Žekui, kuris tapo čempionu. Karolis tenkinosi trečiąja vieta.

Sveikiname sportininkus ir jų trenerius


 PROTOKOLAI

http://www.imtynes.lt/media/final-book.pdf

Kaune paaiškėjo Lietuvos imtynių čempionai (nuotraukos, varžybų protokolai)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content