Naujas puslapis sporto mokyklos “Gaja” istorijoje

2016-03-26 Atnaujinta: 2016-03-26

Laiko ratas negailestingai sukasi. Jau 53 metus mokyklos istorijos rato karuselė, blaškoma įvairių vėjų, sėkmingai juda pirmyn. Kartais istorijos ratas tarsi sukasi atgal, mes grįžtame į panašią situaciją, kokia buvo pradžioje, po to kelias vėl šakojasi, keičiasi, bet tikslai lieka tie patys.

1963 m. sausio 2 d. Kaune, prie Kūno kultūros instituto, buvo įkurta Aukštojo sportinio meistriškumo mokykla (ASMM). Pirmuoju jos direktoriumi paskirtas A.Vainorius. 1963-1967 m. ASMM kultivuojama 17 sporto šakų. Jų tarpe akademinis irklavimas, baidarių ir kanojų irklavimas, lengvoji atletika, žirginis sportas, plaukimas, stalo tenisas, dziudo imtynės, šiuolaikinė penkiakovė ir kt. Vėliau nutarta mažinti sporto šakų skaičių, kad būtų galima kryptingiau siekti sporto aukštumų, tikslingiau plėtoti materialinę bazę. 1971 m. liko 13 sporto šakų, 1978 m.-10, o 1982 m.- tik 8: tai dziudo, imtynės, akademinis irklavimas, lengvoji atletika, plaukimas, šiuolaikinė penkiakovė, kulkinis šaudymas ir vandensvydis.

Gaja_emblema_AD

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, 1992 m. sausio 28 mokyklos pavadinimas pakeistas į Kauno sporto mokykla „Gaja“. 2001 m. įvykus Kauno sporto mokymo įstaigų reorganizacijai mokykloje liko tik boksas, dziudo, rankinis bei buvo prijungta orientavimosi sporto mokykla. 2006 m. trenerių kolektyvą papildė fechtuotojai.

Bėgant metams, sporto mokyklos įnašas į miesto ir respublikos sportinį gyvenimą vis didėjo, pasiekta puikių rezultatų, išaugo naujos trenerių ir sportininkų kartos. Sėkmingam mokyklos darbui per visus tuos dešimtmečius vadovavo eilė talentingų, sumanių bei darbščių vadovų – J.Anilionis, Z.Stankevičius, A.Gasparka. Nuo 1985 metų mokyklai vadovavo Viktoras Krimelis.

apkabinimas

2015 m. Kauno miesto Tarybai priėmus sprendimą dar kartą reorganizuoti Kauno sporto mokyklas, nuo 2016 m. kovo 1 d. sporto mokykla „Gaja“ buvo sujungta su „Jaunalietuvių sporto organizacijos“ mokykla ir vėl tapo didžiausia Kauno sporto mokykla, kurioje dabar kultivuojama net 15 sporto šakų. Mokyklos, išlydėjusios į užtarnautą poilsį direktorių V.Krimelį ir pavaduotoją V.Aldonį, kolektyvui dabar vadovauja buvęs „Jaunalietuvių sporto mokyklos“ direktorius Evaldas Skyrius. Naujos mokyklos administracija dirba buvusios „Jaunalietuvių sporto organizacijos“ sporto mokyklos patalpose Partizanų g.180.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content